contactus

 

Obrt za računalne usluge i srodne djelatnosti „Toner servis“

Kontaktirajte nas

 

 

Ne bacajte prazne toner kasete

toner-servis-odlaganje-tonera-naslovna

iste se mogu uspješno obnavljati.

 

Radno vrijeme Od ponedjeljka do petka 08 - 16,00 h

Najčešća pitanja

Postoji li razlika između obnovljenih i zamjenskih tonera, sa aspekta zaštitite okoliša?

„Zamjenski toner“ ili „kompatibilni toner“ je novo proizveden toner (nova plastična kučišta), a samim time ne spada u ekološki prihvatljiv proizvod. Kupnjom takvog tonera ne pridonosimo zaštiti okoliša. U većini europskih zemalja postoje restrikcije glede kupovine istog. Obnovljeni toner ili usluga obnove tonera (originalnog tonera) je potpuno ekološki prihvatljivo riješenje, te obnavljanjem istog direktno utjećemo na smanjene odlaganja teško razgradivog materijala .

Ima li razlika između zamjenskih tonera i usluge obnove tonera u smislu kvalitete ispisa?

Ima, pogotovo u kolor segmentu tonera, a i inače. Naime, kolor sistem printanja zbog svoje kompleksnosti ne trpi manjkave izvedbe prahova, te ostalih tonerskih komponenti raznih proizvođaća repromaterijala, a ćiji se dijelovi obično koriste u proizvodnji zamjenskih tonera (Kina, Indija…). Osim toga plastika koja se koristi u proizvodnji takvih tonera je nekvalitetna, te često neadekvatna za obnovu i ponovnu upotrebu. Mi obnavljamo isključivo prazne originalne tonere koji su unaprijed zamišljeni da se mogu višestruko obnavljati, te koristimo vrhunski repromaterijal renomiranog američkog proizvođaća.

Isplativost obnavljanja tonera u odnosu na kupovinu zamjenskog ili originalnog tonera obzirom na cijenu?

  • U odnosu na kupovinu novog originalnog tonera situacija je prilično jasna, dobivate uslugu (proizvod) koji je cijenom 2-3 puta jeftiniji, a kvalitetom ispisa gotovo identičan originalu.
  • Uz to zadržavate pravo reklamacije do 80% iskorištenosti tonera (na originalne tonere nema garancije).
  • Zamjenski toner je cijenom obično vrlo privlačan, no zbog svoje nepouzdanosti, često manje trajnosti, te nekvalitetnog ispisa, isplativost kupovine takvog u konaćnici je vrlo upitna.